Jespersen markerede sig flot

- ved "Racing Festival" på Anderstorp den 23-26. august 2001
I sidste weekend havde sidste sæsons suveræne Danmarksmester i Formel 2000 - Tommy Jespersen, på ny fået chancen i Formel Renault klassen.
Denne gang var svenske Anderstorp den store udfordring og igen var det i samarbejde med Team Castrol Århus Racing.

Med "kun" femtebedste tid efter tidtagningen, så det ud som om at Tommy ville komme på en svær opgave på den 4025 mtr. lange tidligere Formel 1 bane i Sverige. Men et par set-up ændringer på raceren, gav fart og topunderholdning i race 1. Da det røde startlys slukkede var der straks fra start hårde slipstream dueller ned af den over 1 km. lange langside og den derefter hårde nedbremsning fra topspeed i 6-gear ned til 2-gear, vendte også op og ned på placeringerne. Efter et par gode langside overhalinger og en nærkampduel med den mesterskabs førende Philip Andersen var Tommy nu toer efter Luxembourg køreren Tom Keller.

To omgange senere formåede Philip Andersen at slipstreame sig forbi Tommy - og herefter startede en tæt kamp mellem Tommy og Philip Andersen. Flere gange lå de to kamphaner side om side i de oplangte highspeed sving og Philip forsvarede angreb i bedste zig-zag stil. Da de to kamphaner på sidste omgang kørte ud på langsiden kunne Tommy bruge sin erfaring og "snuppe" andenpladsen tilbage fra Philip Andersen. Det var en superglad Tommy Jespersen der passerede det ternede flag som toer. "Kun ganske få har formået at køre op med de to kørere fra Team Den Blå Avis i år, men vi fik vist at det kan lade sig gøre" sagde en storsmilende Tommy Jespersen, der også havde kørt løbets klart hurtigste omgangstid.


(Foto: Motorsporten.dk)

Resultatet af race 1 skulle være startopstilling til race 2 og dermed skulle Tommy starte i første række ved siden af vinderen Tom Keller. To timer før løbet kom en kraftig regnbyge og regndækkene blev fundet frem. Alle Formel Renault racere havde valgt regndæk da der blev rullet frem til start. Men med et tørt spor det meste af banen rundt skulle det vise sig at Michelin regndækkene kom på en ualmindelig hård opgave. Da det røde startlys slukkede, var Tommy af sted som toer, men på anden omgang slipstreamede Philip Andersen sig forbi Tommy. De næste par omgange lå 1-2-3 rimelig tæt, men mens de to kørere fra Team Den Blå Avis sloges om føringen valgte Tommy en anden taktik. "Jeg ville køle regndækkene ved at køre i de tilbageværende vandpytter og også sætte tempoet lidt ned for at skåne de hårdt arbejdende regndæk. Det skulle så give bonus mod slutningen i løbet, men sådan blev det ikke!" Arbejdet viste sig at være en forkert taktik og Tommy Jespersen sluttede nu som femmer. "Tja, femtepladsen er måske lidt skuffende, men alt i alt en forrygende svensk løbsweekend" slutter Tommy.

Allerede i den kommende weekend er det Grand Prix tid på Jyllandsringen hvor Tommy desværre ikke skal være kører, men teknisk hjælper hos Team Castrol Århus Racing.

Team Castrol Århus Racing