FR 2.0 Nordic Series er blevet tæt

Formel Renault 2.0 Nordic er ved at udvikle sig til en landskamp mellem Danmark og Sverige. Efter 4. afdeling fører Danmark, men det er tæt i toppen inden Vestkyst løbet på Falkenberg.

Formel Renault 2,0 er Skandinaviens hurtigste racer serie. Serien kører desuden internationalt med serier på alle 5 kontinenter, hvilket giver teams og chauffører for at deltage og måle sig mod andre kørere i resten af verden.

Vi har tit set bilerne på de danske og skandinaviske baner, men hvad det for en bil?
En Formel Renault 2,0 er en højteknologisk formelbil, som i skandinavien har erstattet Formel 3.
Bilen er bygget op af en kulfiber monocoque, på samme måde som en Formel 1 bil. I denne kulfiber monocoque er monteres motor, drivlinie og hjulophæng. Motoren på 2000 ccm er bygget af Renault og yder ca. 200 HK. Sammen med en 6 trins sekventiel gearkasse og de aerodynamiske vinger og indstillings muligheder på vinger og undervogn gør bilen hurtig og letkørt.

Renaults satsning i norden betyder at unge talenter ikke behøver rejse fra norden for at kører i rigtige "vingebiler". Vinderen af den nordiske serie får en testdag med Renault Sport i en Formel Renault 3.5.

I sidste afdeling som blev kørt på Jyllands-Ringen, blev det til dobbelt sejr til Jesper Wulff Laursen, og han overhalede dermed Mikael Ohlsson og Steffen Møller. Der er dog ingen som i mesterskabet som endnu kan føle sig sikker på at vinde, da mesterskabet er meget meget tæt.

Top 6 i mesterskabet ser sådan ud inden Vestkyst løbet på Falkenberg.
1. Jesper Wulff Laursen 54 point
2. Steffen Møller 50 point
3. Mikael Ohlsson 49 point
4. David Björk 47 point
5. Johnny Lauersen 40 point
6. Konstantyn Khorozov 30 point

Selch