Dobbelt-triumf til Team Witch Craft

For første gang prøvede DM-feltet i Formel Renault 2000-klassen at besøge en udenlandsk motorbane. Ind til nu har de fire danske formel-teams ping-ponget mellem motorbanerne: Jyllands-Ringen og Ring Djursland. Besøget gjaldt den svenske eks-Formel 1-bane i Anderstorp: Scandinavian Raceway.

- Anderstorp er en typisk højfarts-motorbane, forklarer Tom Pedersen fra det danske Team Witch Craft (TWC). - På hver omgang kører vi 4 km., og langsiden er en fly-landingsbane på lidt over 1000 meter. Her skulle vi bremse ned fra absolut fuldfart, som i Formel Renault 2000 ligger på 240 km/t. Det gælder derfor om at holde øje med bremsepunkterne, ellers scorer man hurtigt en tur ud i sikkerhedssandbanken.

Teamkammerat: Robert Björkman fra Sverige har Anderstorp som en af sine hjemmebaner. Derfor havde teamet sat en stor lid til, at svenskeren skulle starte forrest på gridden i første løb. Det svenske racer-talent levede op til forventningerne, idet han skulle starte som nr. 1 og Tom Pedersen fulgte lige efter som treer. Mellem TWC-kørerne holdt den luxembourgske chauffør: Tom Keller.

- Starten gik godt for mig, forklarer Robert Björkman. - Men i svinget efter langsiden blev jeg stresset af konkurrenterne til at bremse for sent, og så var det ellers ud i sandet. Herfra var det umuligt at komme tilbage i racet.

For Tom Pedersen gik det noget bedre, selv om han blev overhalet af formel-veteranen: Tommy Jespersen samt den DM-førende: Philip Andersen. Han konstaterede efter heatet:
- Jeg har af tekniske årsager måttet springe over et par DM-afdelinger. Jeg mangler derfor lidt konkurrence-erfaring i forhold til kollegaeren i klassen. Men jeg bliver mere og mere dus med raceren, som bare kører skønt på en højfartsbane som Anderstorp. Her kommer dens sublime aero-dynamik og accelleration virkelig til sin ret.

I andet DM-heat måtte Robert Björkman starte bagerst, da han var udgået i det forrige heat. Den svenske knægt fik herudover en dårlig start, og mistede over 50 m. til konkurrenterne. Men så blev tænderne bidt sammen, og Robert Björkman strøg op gennem feltet efter fornemme overhalinger. På de sidste 2 omgange lå svenskeren på andenpladsen, men kunne ikke nå den førende Tom Keller.

I slipstrømmen på de 2 førende kom Tom Pedersen, som efter klog og taktisk kørsel havde konsolideret sig på 3. pladsen, bl.a. efter en flot udbremsning af Philip Andersen. Til sidst fik Tom Pedersen konkurrence af Jesper Lambertsen, men holdt føringen til målstregen.

Team Witch Craft scorede således 2 flotte podiepladser og fik samtidig brudt dominansen fra ærkerivalerne: Team Den Blå Avis. I det kommende Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen kommer hovedfighten derfor nok til at stå mellem disse 2 formel-teams. Robert Björkman skal således forsvare sin foreløbige 3. plads i det åbne danske mesterskab.

Åge Kirketerp Jensen