Formel Renault 2000 den nye internationale klasse i Danmark

Formula Renault 2000Tillykke til den nye Formula Renault 2000 klasse, kørere og teams, og tillykke til dansk motorsport.

Dansk motorsport fik i lørdags endelig en international formel klasse igen.

På det informationsmøde, som FR 2000 initiativ og organisationsgruppen havde arrangeret, og som Motorsporten.DK omtalte i sidste uge, besluttede en gruppe kørere og teams at bakke projektet op, og starte i den nye internationale Formel Renault 2000, der dermed allerede ser ud til at blive en overvældende succes fra start.

Mange så ved denne lejlighed for første gang en Formel Renault 2000 racerbil, og både teknikere, teamejere og kørere udtrykte begejstring over bilens design og karisma, og en kvalitet der tåler sammenligning med Formel 3.

Formel Renault 2000

Initiativ- og organisationsgruppen er naturligvis begejstrede siger Ole Vejlund, men det er løbsarrangører og ikke mindst Renault Danmark´s marketingschef Thomas Thalbitzer sandelig også.
Thomas Thalbitzer: "Jeg er meget begejstret og synes det er enormt spændende, vi glæder os meget til samarbejdet og ser store muligheder i dette projekt fremover."
Løbsarrangør Peter Elgård Jyllands Ringen: "Det er en stor gevinst for dansk motorsport og ikke mindst for de danske kørere. Det er helt klart en klasse vi vil satse meget på, og en klasse vi har savnet og ventet på, så det er en ren foræring. Vi vil givet invitere udenlandske FR 2000 teams til udvalgte arrangementer, så klassen fra start får det internationale snit den fortjener. For eksempel er der til vores Grand Prix ingen dato sammenfald med den tyske FR 2000 serie, hvilket åbner en oplagt mulighed".

Svenskerne starter Formel Renault op i 2002, og dermed er der givet et Nordisk mesterskab klar. Norge og Finland vil følge hurtigt efter.

Der er iøvrigt store chanser for at det bliver den danske organisationsgruppe, hvor Ole Vejlund er projektleder, der får ansvaret for den Nordiske serie.

Det er også nærliggende at der med en udvidelse af Jyllands Ringen, vil kunne køres en EM afdeling her i fremtiden, måske allerede i 2002?
Det vil der ifølge Ole Vejlund blive vi arbejdet på, og det bakkes naturligvis et hundrede procent op af Peter Elgård.

Ole Vejlund pointerer i øvrigt at der er tale om en klasse som skal afvikles med selvstændige heats, og ikke som det er nævnt andetsteds sammen med Formel 2000.

Er der iøvrigt relevante spørgsmål om Formel Renault 2000 serien, eller projektet iøvrigt kan man kontakte Ole Vejlund gennem Motorsporten.DK.

OV