Hvordan er en Formel Renault 2000?

Formula Renault 2000Med den megen snak der er i den hjemlige motorsport i øjeblikket angående opstarten af en Formel Renault 2000 klasse, så melder spørgsmålet sig hurtigt:

Hvordan er sådan en Formel Renault 2000 egentlig?

Motorsporten.DK stillede spørgsmålet til Michael Outzen, som er en af de få danskere der har kørt race i en sådan racer.

Michael Outzen deltog i den engelske vinterserie for klassen, og her kommer hans kommentarer til raceren.

Michaels første kommentar da vi stillede spørgsmålet var: "Det er en meget fin racer, den er meget lig en Formel 3." og han fortsætter "Den er opbygget med en monocoque, så den er meget stiv og hård. Og den har meget effektive vinger. Den reagerer meget hurtigt, kontant og præcist. Og så ser den godt ud og har en god lyd, hvilket gør oplevelsen både bag rattet og som tilskuer endnu større"

Rent mekanisk er raceren udstyret med en 2 liters - 16 ventilet motor og en 6 trins sekventiel gearkasse, og i følge Michael, så skiftes der normalt ved ca. 7000 omdr/min. Selv om gearkassen er sekventiel, og motoren selv regulerer omdrejningerne i forbindelse med skiftene, så er den udstyret med "almindelig" gearstang, og ikke med knapper på rattet.
Og mens vi er ved det mekaniske, så fremhæver Michael at der kun findes tre forskellige gearinger (high, medium og low) til raceren, noget der er med til at gøre klassen meget lige.
I øvrigt så var der kun tilladt en gearing i den engelske vinterserie, og det var medium.

Michael lagde også stor vægt på at serien kører på nogle gode og bløde slicks, som har et godt greb i banen.

Racerne er udstyret med dataloggingsystem meget lig PI Research, og det betjenes med to knapper på rattet, og fungerer rimeligt godt.

Han finder også at prisen på en racer er helt rimelig, og faktisk ikke dyrere end en ny Formel 2000.

Og så pointerer han også at et stærkt argument for klassen er at man kan tage sin racer med til udlandet, og køre race med den, uden at skulle ændre på den, da det tekniske reglement er internationalt.
Dette ser han som et specielt gode for dem der vil bruge klassen som springbrædt til at køre internationalt.

Alt i alt så anbefaler Michael Outzen klassen, og han ser gerne at den kommer op at stå i Danmark.

Men nu er det jo ikke lutter lagkage det hele, og her kommer to af de punkter som Michael tror kan blive problematiske:
Hvis man kører galt, så er selve monocoquen meget dyr at få repareret. Det er tvivlsom om det kan gøres i Danmark.
Og man skal sørge for at skaffe en fast Renault tekniker til motorstyringen. Det var der knyttet til den engelske vinter serie, og det ser Michael som en nødvendighed. Men han siger dog i samme åndedrag at Renault generelt er meget hjælpsomme.

Vi siger tak til Michael Outzen for hans kommentarer til Formel Renault 2000. Og vi håber at han har har givet et godt indtryk af klassen, som kan tilfredsstille de fleste.
Men skulle du have yderligere spørgsmål til Michael Outzen, så send dem til os, så samler vi en pulje sammen, og prøver om vi kan få ham til at besvare dem også.


Hr. Nielsen