Gode takter på Ring Knutstorp

Trods slemme vejrudsigter holdte det tørt begge dage, da racerskoler.dk afholdte to dages test den 8. og 9. april på Ring Knutstorp i det sydsvenske.

Teamet og jeg ankom torsdag eftermiddag til banen i silende regn. Heldigvis blev det efterfølgende kun til enkelte dryp, der ikke generede den velorganiserede test.
Jeg har før stiftet bekendtskab med Ring Knutstorp, da jeg både har testet og kørt løb i Formel 1800 på banen. Sidstnævnte glemmer jeg aldrig, da jeg netop på denne bane fik min første sejr i en formelbil i 2003, ved at vinde Øresunds Grandprixet, som også var en afdeling af det svenske mesterskab.


Steffen Møller.
(Foto: TAR)

Fredag morgen klokken 9, rullede jeg ud på den 2070 meter lange og bakkede bane. Jeg havde dog lidt problemer med at finde de rigtige gear gennem de mange sjove og udfordrerne svingkombinationer, hvilket stille og roligt kom på plads efter et par sessions.
Vi begyndte derefter at arbejde systematisk med setup af bilen, og kunne sidst på dagen konstatere, at tiderne så yderst fornuftige ud.

Fredag aften gik med analyse af data, hvor teamets engineer, Allan Brøchner, og jeg analyserede hvert enkelt sving for at hive de sidste tiendedele ud af bilen og jeg.
Det sene aftenarbejde foran computeren var det hele værd, da jeg allerede i første træning lørdag morgen kunne køre særdeles konkurrencedygtige tider på brugte dæk. Til middag kørte jeg ud på nye dæk (dog fra sidste år), og kunne på min første frie omgang konkludere, at målet fra dagen før var nået. Jeg kom under de 57 sekunder!


Steffen Møller.
(Foto: TAR)

Efter hjemkomsten har jeg kigget lidt på tiderne fra sidste års løb på Ring Knutstorp, hvor Franck Kechle satte pole med tiden 56,709 sekund. Jeg er derfor meget optimistisk, da jeg ved, jeg kan presse bilen yderligere og måske hive nogle tiendedele mere ud af nye friske dæk, når det går løs på Ring Knutstorp den 21.-22. maj.

Jeg tester igen søndag den 24. april på Ring Djursland, hvor teamet og jeg håber på at fortsætte de gode takter, da vi den 7. august kører fjerde afdeling af Formel Renault 2,0 Nordic Cup netop på denne bane.

Steffen Møller


Team Aarhus Racing
www.tar.dk