Nye racer-talenter i Formel Renault 2000

Team Århus Castrol Racing har bragt mange nye pust ind i Formel Renault 2000-klassen, som i 2001-sæsonen har Danmarks-premiere som katalysator for dansk banesports kommende racertalenter.

Således fik århusianerne: Niels Dyhr samt Peter Brøgger deres debut ved Augustløbet på Ring Djursland.

"Jeg har tidligere kørt lidt i Formel 2000" - forklarer Niels Dyhr - "I princippet er disse 2 racere opbygget på samme måde med vinger foran og bag på. Hovedforskellen er dog en del flere hestekræfter i Formel Renault 2000 samt en nyere konstruktion, hvilket giver nogle store og krævende udfordringer som chauffør."


Niels Dyhr fra Århus fik en fornuftig debut i Formel Renault 2000.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Debuten resulterede i en fornuftig 9. plads i første DM-heat til Niels Dyhr, hvorimod en konkurrent leverede et uventet skub i 2. DM-heat.

"Vi kører tæt i formel-racerne for at udnytte den forankørendes slipstrøm til overhalinger" - fortsætter Niels Dyhr - "Dette kan resultere i fysisk nærkontakt med efterfølgende besøg i sikkerhedssandet uden for motorbanen. Dette er en del af gamet i banesporten, hvis man vil være med helt fremme i front."

Forrest for DM-feltet ligger Risskov-køreren: Philip Andersen fra Team Den Blå Avis. Mange racer-fans have spået et angreb på østjydens komfortable føring i mesterskabet ved August-løbet.
I første heat fik Esbjerg-knægten: Jesper W. Lambertsen en kanonstart: "Jeg startede som nr. 2 i heatet, hvilket kan være en fordel på Ring Djursland. Men samtidig var der spredte vandpytter på banen, hvilket generede mig på 1. omgang, hvorefter Philip Andersen og Tom Keller fra Luxembourg fik sig presset forbi. Jeg kæmpede herefter om tredjepladsen mod svenskeren Robert Björkman, hvor jeg desværre trak det korteste strå."

Jesper W. Lambertsen tog dog kraftig revanche i 2. DM-heat, hvor esbjergenseren blev nr. 2 foran en nyt talent i klassen: Michael Outzen fra Odense. Fynboen er regerende dansk mester i søster-klassen Formel 1800, men fik chancen for et gæstevisit i samarbejde med det danske Team Formula Sport. Slutresultatet blev som sagt en flot 3. plads.

Tom Keller har døjet noget med sine starter på Ring Djursland, men i 2. DM-heat gik det forrygende for luxembourgeren, der er team-kammerat til Philip Andersen. Sidstnævnte kæmpede indædt for at overtage førstepladsen, men spandt herefter af på 4. omgang.

I DM-stillingen 2001 har Philip Andersen stadig væk et sikkert forspring.
Efter Augustløbet har Tom Keller overtaget 2. pladsen, og dermed er Robert Björkman henvist til en treer sammenlagt.

Forude venter 2 DM-afdelinger på den tidligere svenske Formel 1-bane: Anderstorp. Her ventes potentialet i Formel Renault 2000-racerne rigtigt at komme til sin ret.

Åge Kirketerp Jensen