Renault Sverige støtter FR2000 klassen

Renault har altid været med inden for international motorsport, hvor det har været deres datter selskab Renault Sport Technologies der har stået for indsatsen, men også i vores naboland Sverige har den lokale Renault importør støttet motorsporten.

Renault i Sverige har hidtil været aktiv inden for rallysporten, speciel i klassen N, hvor der har været et 'fabriksteam' med Renault Clio racere.
Udover at 'fabriksteamet' har virket som talentfabrik for unge rallykørere, så er det også blevet til sejre i klassen N de tre sidste sæsoner samt til en del SM titler.

I oktober 2004 fik Renault i Sverige nu chef - Stefan Larsson - og han har positive motorsportsvisioner:
"Vi har netop færdiggjort vores strategi for 2005 sæsonen. Vi fortsætter med satsningen på Clio i rally, og har desuden åbnet op for muligheden for at kunne satse på Formel Renault 2000. Vi ved at der længe har været et ønske om en racerklasse i norden med rigtige vingebiler med gode præstationer. Formel Renault 2000 lever op til disse krav, samtidig med at det giver Renault i Sverige en mulighed for at skabe en 'planteskole' for lovende racerkørere der sigter mod Formel 1."


(Foto: Motorsporten.dk)

"Vi har fået grøntlys fra vores ledelse samt Renault Sport Technologies, vi er nu i forhandling med forbund, løbsarrangøre og tesniske support partnere. Vi regner med snart at have alle detaljer på plads, så disse kan præsenteres" - udtaler Alexander Murdzevski Schedvin der er motorsportchef for Renault i Sverige


Hr. Nielsen