Nordisk mester på sponsorjagt

Racerkøren Kasper Andersen blev i weekenden hyldet som nordisk mester i Formel Renault 2000. Han omtales nu som det største danske motorsportstalent siden Tom Kristensen og Jan Magnussen. Men skal talentet udfolde sig kræver det flere sponsorkroner.

Kasper Andersen modtog i weekenden det synlige bevis på, at han nu kan kalde sig nordisk mester i den hurtigste motorsportsklasse i Norden. Det skete ved Motorsportens Gallafest i Falconer Salen på Frederiksberg, for øjnene af godt 500 repræsentanter for dansk bil og motorcykelsport.

Med 9 sejre og flere placeringer i 23 starter blev Kasper Andersen en suveræn vinder af det nordiske mesterskab i sin kun anden sæson i Formel Renault 2000.


(Foto: KA Racing)

I forbindelse med prisoverrækkelsen fortalte Kasper Andersen, at hans store mål nu er at køre med om det Europæiske Mesterskab i Formel Renault 2000.
- De fleste baner i Europa er både længere og hurtigere end de baner vi kører på i Norden, samtidig er mange af kørerne fuldtidsprofessionelle med store budgetter i ryggen. Derfor er det betydelig mere krævende at gøre sig gældende i Europa, sagde han.

Den nordiske mester er meget tilfreds med forholdene i Team Formula Sport, hvor han nu har kørt i to år.
- Samarbejdet i Team Formula Sport har fungeret helt perfekt i denne sæson, bilen har kørt godt og alle har virkelig knoklet for at få dette mesterskab i hus, siger Kasper Andersen.

Teamchef for Team Formula Sport Henrik Jacobsen er fuld af lovord for den unge formelkører.
- Kasper har i år bevist sit potentiale som racerkører. Han har kun kørt to sæsoner i gokart og to sæsoner i Formel Renault. I gokart blev han dansk mester, og nu står han som nordisk mester i Formel Renault! Det viser bare, at Kasper er et kæmpe talent, og at han potentiale til at nå langt i motorsporten, siger teamchefen, der har været med til at fostre mange danske motorsportskører, herunder Jan Magnussen.


(Foto: KA Racing)

Og Henrik Jacobsen fra Team Formula Sport er ikke alene om at rose racerkøren fra Silkeborg. I det seneste nummer af Autosport omtaler Peter Nygaard således Kasper Andersen, som det største danske motorsportstalent siden Tom Kristensen og Jan Magnussen.

Både Kasper Andersen og Henrik Jakobsen håber, at de kan fortsætte samarbejdet i Euro Cuppen næste sæson - men det kræver betydeligt flere penge end at køre i Norden, derfor arbejdes der i øjeblikket intenst på at skaffe de sponsorer, der kan gøre det muligt at køre løb i Europa.

- Jeg håber, at det nordiske mesterskab kan være med til overbevise sponsorerne om, at det er en god idé at investere i mig, siger Kasper Andersen. Hans plan er at gøre den finske Formel 1 kører Kimi Raikkonen kunsten efter. Han gik direkte fra Formel Renault 2000 i Euro Cuppen til Formel 1 med stor succes.

KA Racing
www.karacing.dk