To sejre og en udelukkelse

- til Kasper Andersen
Procedurefejl medførte at Kasper Andersen blev udelukket fra tredje og sidste heat på Ring Djursland.
Dermed mistede han vigtige point i kampen om Nordic Cup for Formel Renault.

Med sejre i de to første heat viste Kasper Andersen fra Team Formula Sport imponerende flot kørsel på Ring Djursland i weekendens 6. afdeling af Nordic Cup. En meget kontroversiel udelukkelse af Kasper i sidste heat betød dog, at han blev frataget muligheden for at gentage kunststykket fra Ring Knutstorp med tre sejre på stribe - nu blev det i stedet til to sejre og en udelukkelse.


(Foto: KA Racing)

Miseren opstod da Kaspers værste konkurrent til mesterskabet Frank Keckle, fejlagtigt placerede sin bil i Kaspers startspor ved starten til sidste heat. Det gav en masse tumult og ventetid med risiko for at motorerne i de stillestående racere ville blive overophedede. I bestræbelserne på at få bilerne på plads sendte en official Kasper ud på en ekstra omgang, men inden han var nået rundt blev heatet til alles undren sat i gang. Da Kasper ikke var under starterens kommando ved starten blev han udelukket.

Teamchef Henrik Jacobsen og Kasper Andersen nedlage straks protest. Den blev i første omgang afvist af dommerne, men den er nu anket.
"Det er en rigtig træls måde at afslutte en ellers helt perfekt weekend for Kasper og teamet. Hvis der er problemer ved starten, er det normalprocedure, at hele feltet sendes ud på en ekstra omgang for bl.a. at undgå, at motorerne overophedes. Det er forkasteligt, at løbsledelsen ikke straks skred ind og sendte hele feltet ud på en ekstra omgang, eller i det mindste dikterede omstart" - siger en meget ærgerlig Henrik Jacobsen.

"Kasper har med to sejre leveret en helt perfekt indsats her på Ring Djursland, og jeg er sikker på, at han ved en korrekt start også havde vundet det sidste heat, hvor han skulle starte fra pole position. Vi fører stadigvæk Nordic Cup, men med færre point end da vi startede på Ring Djursland - medmindre vi får medhold i vores protest, og at de annullerer det tredje heat" - siger Henrik Jacobsen.

Kasper var naturligvis meget frustreret over udelukkelsen, men ser nu frem til næstsidste afdeling af Nordic Cup om tre uger på Jyllands-Ringen.
"Nu er jeg ekstra opsat på at vise, hvem der er hurtigst. Og Jyllands-Ringen er jo en slags hjemmebane for mig" - siger racerkøren fra Silkeborg, der på trods af udelukkelsen kan se tilbage på fem fornemme heatsejre i træk i de sidste to afdelinger af Nordic Cup. "Det hele går op i en højere enhed i øjeblikket. De mange test vi lavede i foråret er nu endelig ved at give resultater. Jeg kører godt, bilen fungerer og samarbejdet i teamet er perfekt" - slutter Kasper Andersen.

KA Racing