Motorsport med internationalt tilsnit

Det nytter ikke noget at sove på sejrs-laurbærrene, såfremt man vil være forrest over målstregen i motorsport. Dette gælder specielt i Formel Renault 2000, hvor 4 rutinerede danske formel-teams fighter om at bringe deres kørere i front for DM.

- 2001-sæsonen er et debutår for racer-klassen, forklarer projektchef Ole Vejlund. - Men allerede i 2002 satser vi på, at nogle af kørerne fra DM-serien vil prøve kræfter med Europamesterskabet og andre tvær-nationale serier. Det tegner virkelig lovende for projektet, idet kørerne allerede efter forårssæsonen har fået god fart i racerne. Man kan ikke umiddelbart sammenligne tider fra bane til bane, men de danske kørere er absolut oppe i samme tempo som i Tyskland, hvor klassen også kørte sidste år.

Den suveræne kører i Formel Renault 2000 har ind til nu været Risskov-knægten: Philip Andersen fra Team Den Blå Avis med 7 sejre ud af 8 mulige. Senest blev det på Ring Djursland - Sommerløbet - til dobbeltlaurbær foran teamkammeraten: Tom Keller fra Luxembourg, som foreløbig ligger nr. 3 i det åbne danske mesterskab.
- Formel Renault 2000 er ultimativt en spændende racer, forklarer Philip Andersen. - Jeg har udelukkende kørt go kart før, så det er noget af en omvæltning at køre sådan en raket med vinger. Samtidig er der et hav af indstillings-muligheder på raceren til at finde det hurtigste set up til racerbanen. Her har mit team fundet melodien lidt hurtigere end konkurrenterne, men jeg kan på ingen måde slappe af, for det er kun spørgsmål om få tiendedele sekunder pr. omgang. Herudover får jeg også kraftig modstand af min teamkammerat: Tom Keller, som flere gange har holdt forrest på startlinjen. Luxembourgeren har dog været lidt handicappet af dårlige starter.

Teen-agerne har udnyttet ungdommens gåpåmod til at bringe sig i toppen af Formel Renault-mesterskabet. Alle tre i front er kun 19 år, og har derfor fremtiden for sig i international sammenhæng. Nr. 2 i DM er den sympatiske svenske kører, Robert Björkman:
- Sverige har endnu ikke set lyset i Formel Renault 2000-klassen. Derfor har jeg i år valgt at køre i Danmark, hvilket sker i samarbejde med Team Witch Craft. Jeg har været lidt handicappet af, at jeg fik raceren lidt sent fra fabrikken i Italien. Men derimod har jeg kunnet drage erfaring fra lillesøsterklassen: Formel 1800, hvor jeg blev nr. 3 i det tyske mesterskab sidste år. Jeg ser dog frem til at kunne byde de danske kørere velkommen på hjemmebane i Sverige til næste år.


Robert Björkman
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Robert Björkman havde ikke fundet det optimale set up i raceren ved Sommerløbet på Ring Djursland, men scorede alligevel vigtige matchpoint til at cementere sin DM-toer foran Tom Keller.

Åge Kirketerp Jensen