Kasper Andersen toer i Padborg Open

På trods af uheld lykkedes det Kasper Andersen, at køre en andenplads hjem i Formel Renault i Padborg Open i weekenden.

Efter anden afdelinger af Det Nordiske Mesterskab for Formel Renault er Kasper Andersen fra Silkeborg toer i den samlede stilling. Løbet i Padborg var præget af mange uheld, og kun 6 af de 13 startende biler fuldførte søndagens finale.

"Banen i Padborg er meget smal og meget svær at overhale på. Jeg mener faktisk ikke, at den er bygget til formel-biler, fordi det på den smalle bane er meget svært at undgå kontakt mellem bilerne, hvilket formel-bilerne, modsat DTC-bilerne, slet ikke bygget til," siger Kasper Andersen fra Team Formula Sport.


Kasper Andersen tager ydersporet i en af starterne.
(Foto: KA Racing)

Som løbet udviklede sig, var han godt tilfreds med at blive toer i søndagens finaleheat. Løbet blev vundet af svenskeren Jimmy Jacobsen fra Team Color Racing, der også vandt det indledende heat om lørdagen.

"Vi var godt klar over, at Jimmy Jacobsen ville være hurtig på denne bane, hvor han også sidste år var banens hurtigste. Men jeg er sikker på, at vi er hurtigere på nogle af de andre baner. Kaspers andenplads betyder, at vi er helt med fremme i kampen om det Nordiske mesterskab, siger Henrik Jacobsen, fra Team Formula Sport.

Kasper Andersens teamkollega Mads Bo Nielsen fra Slagelse startede sæsonen med en tredjeplads i lørdagens heat. Han var direkte uheldig i søndagens finale, hvor han blev kørt af banen af Jesper Carlsen fra team Grand Prix Tours Racing.
Samme Carlsen og Kasper havde og en god fight i lørdagens heat, som betød at Kasper måtte en tur i rabatten, da de to kæmpede om førstepladsen. Det betød, at Kasper faldt langt tilbage og derfor måtte starte som nummer nr. syv i søndagens prefinale. Ved flot kørsel lykkedes det imidlertid Kasper at avancere til en fjerdeplads inden starten til i finalen, hvor han sluttede som toer.


Kasper Andersen i nærkamp med Jesper Carlsen.
(Foto: KA Racing)

"Det var godt, at Kasper blev toer i det afgørende løb og dermed bevarede sin position som toer i den samlede stilling om Det Nordiske Mesterskab. Det var ærgerligt, at Mads Bo Nielsen blev skubbet af banen, ellers er jeg sikker på, at vi havde haft to kører på skamlen, men sådan skulle det ikke være," siger teamejer Henrik Jacobsen.


Anden pladsen er hjemme til Kasper Andersen.
(Foto: KA Racing)

Kasper Andersen ser nu frem til næste weekend, hvor han skal til Holland og køre anden afdeling af det åbne Tyske Mesterskab for Formel Renault. Her har han en fjerdeplads fra første afdeling at forsvare.

"Banen i Assens ligger godt til mig. Det er en meget hurtig bane, hvor vi i gennemsnit kører ca. 70 km/t hurtigere end vi f.eks. gør her i Padborg, hvor gennemsnitsfarten for Formel Renault i weekenden var ca. 123 km/t, siger formelkøren fra Silkeborg.

Tredje afdeling af det Skandinaviske Mesterskab for Formel Renault køres den 29.-30. maj i Karlskoga i Sverige. Der resterer i alt 6 afdelinger af Det Skandinaviske Mesterskab.
Næste gang der bliver kørt race i Danmark bliver 7. - 8. august på Ring Djursland.

KA Racing
Søren Mengers Andersen