Drømmen om formel 1

"Drømmen er selvfølgelig at køre formel 1. Eller i 'værste' fald bare at leve af at køre race!"

19-årige Kasper Andersen fra Silkeborg drømmer om formel 1. Og ikke bare hjemme foran TV-skærmen - Kasper forfølger uhyre aktivt drømmen i formel Renault 2000 (FR2000); en klasse der allerede HAR uddannet en lang række af de nuværende formel 1-stjerner.

"FR2000 er med den nye Nordic Cup det optimale springbrædt til en international karriere," siger Kasper, der sidste år sluttede på femtepladsen i DM. "En FR2000 Nordic Cup-titel er det helt rigtige visitkort hvis man skal forhandle med udenlandske teamchefer om sin første sæson i international racing."

Kasper kører igen i år for det danske Team Formula Sport med den tidligere topkører Henrik Jacobsen som teamchef. Ved Nordic Cup-premieren på Jyllands-Ringen i begyndelsen af maj besatte han andenpladsen efter Jesper Wulff Laursen (Team Århus Castrol Racing), og i den forløbne weekend deltog han i første runde af det tyske mesterskab i Oscherslaben. Her lå Kasper på trediepladsen indtil en mindre afkørsel sendte ham ned på fjerdepladsen.


19-årige Kasper Andersen kører formel Renault 2000 og drømmer om formel 1. Det er ingen tilfældighed at hans FR2000-racer ligner en Renault F1 i 4/5-størrelse!
(Foto: Grand-Prix-Photo)

"Dét er en af de mange gode sider ved formel Renault: Klassen er international, så man kan allerede tidligt i karrieren prøve kræfter med udenlandske kørere," siger Kasper, der planlægger at køre endnu tre-fire afdelinger i det tyske mesterskab ved siden af titel-offensiven i Nordic Cup.

Den bevidste satsning på at skabe internationale stjernefrø er en anden af de mange stærke sider ved formel Renault. Organisationen bag FR2000 Nordic Cup lægger ikke skjul på at ambitionen er at skabe nye formel 1-kørere, og så handler det ikke længere kun om at give gas: FR2000-kørerne >uddannes< i alle de dicipliner der skaber en komplet racerkører, og blandt andet oplæring i at stå frem foran sponsorer og presse er med på >skoleskemaet<.

"Ved premiere-løbet på Jyllands-Ringen blev jeg udvalgt til at præsentere hele feltet foran hundrevis af gæster i FR2000 Business Lounge - jeg var næsten mere nervøs end lige før starten !", fortæller Kasper. "Men jeg er helt bevidst om at den slags skal til, hvis man vil til tops i international racing, så det er helt OK: Nu glæder jeg mig næsten til næste gang jeg skal være med til kører-præsentationen. Næsten..."

Kasper Andersens teamkammerat fra 2003, DM-vinderen Tom Pedersen, kører i år i Danish Touringcar Championship (DTC), men det er ikke dén vej Kasper vil: "DTC er da vist i bedste fald en omvej til en international karriere - det er i hvert ikke en genvej," siger Kasper. "Groft sagt er DTC vel mest for gamle mænd - hvis man ikke kan blive andet, kan man blive stjerne i DTC," smiler han. "Jeg vil bevare drømmen om at blive stjerne i formel 1 !"

Kasper Andersen og resten af FR2000 Nordic Cup-feltet er i den kommende weekend (15. - 16. maj) i aktion på Padborg Park, hvor anden afdeling afvikles. FR2000 Nordic Cup 2004 omfatter i alt otte afdelinger; fire i Danmark og fire i Sverige. Den første svenske afdeling køres 29. - 30. maj på Karlskoga.

Peter Nygaard