El-problemer satte stopper for kæmpe succes

Så er åbningsløbet på Jyllandsringen overstået. En weekend der startede rigtig godt, med gode tegn i den frie træning lørdag formiddag.

Jeg formåede at køre 3. hurtigste tid, efter Frank Kechle og Kasper Andersen der begge kørte ud på nye dæk, så optimismen var stor inden lørdagens tidtagning kl. 18.
Efter lang ventetid blev det klokken endelig 18, og jeg rullede ud til tidtagningen på nye dæk. Balancen i bilen var perfekt, og det tog ikke lang tid før jeg satte en rimelig tid der lød på 1.05.70. Denne tid svarede i adskillelige minutter til en Pole Position. Dog var den hurtige tysker Frank Kechle og min teamkammerat Jesper stadig ikke kørt ud til tidtagningen. Min hurtigste tid holdte dermed ikke alle 20 minutter, og jeg måtte tage til takke med 3. pladsen. Jeg var nu alligevel godt tilfreds, da det var min første tidtagning i Formel Renault, og mange af gutterne bag mig havde kørt en del mere.

Søndag kl. 11.30 var der præsentation af kørerne i Formel Renault 2000's Driver lounge, hvorefter det hele gik løs kl. 14.25. Jeg var meget nervøs, da det var min første start, og var bange for om jeg kom ordentligt af sted. Dette lykkedes heldigvis, og kom godt gennem første sving. Jeg fik hurtigt kørt varme i dækkene og lå sikkert på 3. pladsen. I det skarpe venstresving på det nye banestykke lå jeg tæt på tyskeren Frank Kechle, han lavede en fejl i udgangen af svinget og jeg kunne uden besvær avancere til 2. pladsen. Dermed lå min teamkammerat Jesper og jeg 1 & 2! Perfekt!
Så skete det der bare ikke måtte ske, i de to højrekurver på det gamle banestykke satte min motor ud. Jeg måtte se hele feltet passere mig og kunne kun langsomt trille rundt på banen. Hver eneste gang jeg drejede til højre satte bilen ud, mens der gik koks i displayet i bilen, så tydeligvis el-problemer. Jeg gennemførte løbet, men sidst.

Efter det nye Formel Renault reglement foregår det således, at man kører direkte op på gridden efter det ternede flag i første løb. Derefter blev mekanikerne lukket ind, men meget uventet for os, var der meget kort tid til at reparere bilen. Dermed kunne vi ikke nå at finde fejlen inden starten igen gik.
Jeg startede dermed andet løb bagerst, og fik med det samme lavet en overhaling, men da jeg nåede de to højrekurver, var den gal igen. Jeg var meget frustreret og kørte i pit. Jeg kunne fra sidelinien se min teamkammerat Jesper Wulff overlegen vinde løbet. Skuffelsen for mig var stor, da jeg så Jesper træde øverst på podiet, da jeg havde set mig selv stå side om side med ham på andenpladsen.

En meget skuffende afslutning på en ellers god weekend, men mener selv jeg fik vist at jeg kunne være med HELT fremme allerede ved mit første løb. De andre teams kunne også tydeligt se at Team Aarhus Racing i år ikke bliver lette at bide skeer med.

Onsdag går turen til Oschersleben, hvor jeg skal køre første afdeling af det tyske mesterskab. Dog er konkurrencen der en del hårde, men håber på at kunne gøre en god figur.

Steffen Møller


Team Aarhus Racing
www.tar.dk