Kasper Andersen viser storform

- og køre op blandt de store
Kasper Andersen og Team Formula Sport har lige gemnemført 2 vellykkede testdage på den hollandske bane TT-Circuit Assens.
Og det blev 2 gode dage.

Banen er en virkelig højfartsbane, hvor de bedste kan drive Renaulten rundt med en genmensnits fart på 180 km/t.


Teamchef Henrik Jacobsen giver de sidste instruktioner før testen på Assens.
(Foto: Team FormulaSport / Søren Mengers Andersen)

Testen startede tirsdag morgen, hvor de første 2 testpas skulle gå med at lære banen at kende, men der gik nu ikke mange omgange før Kasper fandt sig tilpas på den meget hurtige bane. Og der var virkelig noget at køre efter da stort set alle de bedste fra både det tyske mesterskab og Eurocuppen var samlet dernede. Flere af kørerne fra Eurocuppen kom lige fra løb i Valencia, så de var i højt gear fra starten af.
Der var også god deltagelse af køre fra Skandinavisk Formel Renault 2000 Cup, i alt var der 7 deltager herfra og der var 35 Formel biler til test, så der blev gået til stålet fra starten af, da alle havde noget de ville bevise.

Efter middag da Kasper havde fundet sporet på banen, skulle der testes flere setup muligheder, men denne test blev næsten afbrudt hele tiden af rødt flag. Til dagens sidste test skulle der prøves med nye dæk, for nu skulle tiden sættes, men ak, kablet til gearskiftet gik sig en tur, så de nye dæk kom ikke i brug. Vi stod i pitgarage ved siden af Jenzer Motorsport, et virkelig topteam, men de kørte stort set ud med nye dæk til hvert testpas, så som Kasper sagde:
"Det kunne nu være sjovt at prøve engang."

Onsdag stod vi igen op til flot vejr og perfekte betingelser, og Kasper følte sig på toppen. Så der blev gået til den fra morgenstunden af. Der var specielt en meget hurtig kurve, som blev udfordret, og efter nogle omgange kunne den passeres med flad pedal, det vil sige at farten var over 230 km/t, og som Kasper sagde bagefter han havde fået hold på den:
"Der skal virkelig være langt hår på bollerne for at tage den med fuld gas, men hold kæft hvor er det sjovt."

Efter første Testpas var Kasper 11 ud af 35, ganske godt.
I 3 testpas skulle der så prøves med nye dæk, mange af de andre teams valgte det samme, da der var ved at trække op til regn. Kasper gik ud og satte sin hurtigste tid, selvom det var svært at finde en fri omgang. Tiden var 1.18.50. Og det bragte Kasper op som 8. hurtigste, så der var stor tilfredshed i teamet. Under hele onsdagens test måtte selv supertalentet Frank Kechele strække våben over for Kasper.
Scott Speed, den førende af Eurocuppen var igen testens hurtigste mand, han har virkelig knald på raketten, så der er noget at køre efter.


Kasper Andersen sluttede som den hurtigste af Formel Renaulr Scandinavia Cup kørerne.
(Foto: Team FormulaSport / Søren Mengers Andersen)

Så alt i alt et par rigtig gode testdage, og nu glæder teamet sig til at komme på Oschersleben, hvor der afvikles officiel Renault Testdag.

De hurtigste tider fra deltagerne i Skandinavisk Formel Renault 2000 Cup.
Kasper Andersen - 1:18.50
Jimmy Jacobsen - 1:19.02
Jacob Gejl Pedersen - 1:19.81
Harald Scheglm - 1:19.81
Max Nielson - 1:20.05
Johnny Lauersen - 1:20.31
Niels Dyhr - 1:20.90