Fremtidens formel 1-stjerner uddannes i Skandinavien

Et nyt selskab satser på at skabe fremtidens formel 1-stjerner i Skandinavien. Selskabet står bag et ny, skandinavisk cup i Formel Renault 2000 (FR2000), der i løbet af få år skal etablere sig som Nordens førende racer-serie.

"Standardvogns-serierne DTC og STCC har vokset sig store i henholdsvis Danmark og Sverige, men det er altså ikke hér fremtidens formel 1-stjerner udklækkes," siger Lisbet Stuer-Lauridsen fra sportsmanagement-firmaet af samme navn. "Med al respekt: DTC og STCC er klasser man kan kaste sig over når man HAR kørt formel 1. Med FR2000 satser vi på at blive linket mellem karting og en international karriere - vi vil simpelt hen uddanne fremtidens formel 1-stjerner i et professionelt miljø, hvor kørere, teams, sponsorer og andre partnere skaber det bedste race i Skandinavien."


Bilerne ligner allerede små formel 1-racere - nu vil et nyt selskab gøre FR2000 til 'konge-klassen' i nordisk motorsport.
(Foto: Grand Prix Photo / Peter Nygaard)

I den kommende sæson afvikles den nordiske cup over ialt otte afdelinger; fire i Danmark og fire i Sverige. I Danmark afvikles formel Renault 2000-løbene i sammenhæng med DTC og i Sverige i sammenhæng med STCC. Begge steder et den nye serie sikret massiv TV-dækning.

På nuværende tidspunkt er omkring 17 biler på banen til den nye formel Renault 2000-serie. Bilerne kører i år med et nyt karrosseri-kit, der rent visuelt bringer dem endnu tættere på formel 1. Og kørerne i det nye mesterskab VED at linket til motorsportens kongeklasse er tilstede: En at titelfavoritterne i formel 1-VM 2004, finske Kimi Raikkonen, sprang i 2000 direkte fra formel Renault til formel 1.

"På et tidspunkt hvor Danmark og Sverige igen er repræsenteret i formel 1 - Nicolas Kiesa kørte for Minardi i 2003 og i år er Björn Wirdheim testkører for Jaguar - er det vigtigt at sikre arvefølgen. Dét er målet. Og så selvfølgelig at skabe Skandinaviens førende racer-serie," siger Lisbet Stuer-Lauridsen.

Scandinavian Formula Racing ApS er blevet oprettet med Johnny Laursen som bestyrelses formand. Danskeren kender både sporten og forretnings-verdenen indefra, for han deltog i 2003 i det danske Formel Renault 2000-mesterskab og er til daglig ansvarshavende udgiver af blandt andet Bil Magasinet, V-max, M! og FHM.

Scandinavian Formula Racing har hyret sportsmanagement-firmaet Stuer-Lauridsen for at sikre den optimale, professionelle opbakning til det nye projekt.

Peter Nygaard