Formel Renault bliver endnu større i 2004

I mange år har Renault promoveret deres eget mærke i racing i forskellige serier. I øjeblikket er det de 2 Formel Renault modeller der køres med.

Formel Renault er en af de store serier ude i Europa og for øvrigt også i Sydamerika. I 2004 er det meningen at begge modeller skal promoveres endnu mere. Det er blevet arrangeret sådan at både Formel Renault 2000 og Formel Renault V6 skal køre deres Europa serier i forbindelse med Super Racing Weekends, som er et stort samarbejde med ETCC, FIA GT, Renault og Eurosport, som står for transmissionerne. Dertil kommer elektronikfirmaet LG som storsponsor.

Formel Renault 2000 kommer i 2004 i en opgraderet version. Selvom bilen i første omgang ser anderledes ud, har man faktisk genanvendt op mod 90 % af komponenterne fra den tidligere model. Der hvor ændringerne er foretaget, er på den aerodynamiske del. Ligeledes har man fundet ca. 6 hk mere i motoren. De områder der er forbedret i forhold til den tidligere model, er luftindtaget, ny bund, front og bagvinger, sidekasserne og flere andre ting på aerodynamikken. I samarbejde med Magneti Marelli har man udviklet motoren, og sammen med Michelin har man fundet andre dæk, som umiddelbart ligner dem som man kører med i Formel Renault V6.

Formel Reanult 2000 har vist sig at være en yderst populær model. Faktisk er den nu gået hen og blevet den mest solgte Formel bil i nyere tid. Mere end 500 biler er røget ud fra fabrikken. Mange kommende talenter kommer sikkert en tur omkring Formel Renault, ligesom mange allerede har været. Man kan blot nævne navne som Antonio Pizzonia, Zsolt Baumgartner, Andre Lotterer, Mario Haberfeld, Enrique Bernoldi og ikke mindst kørere som Felipe Massa og Kimi Raikkonen.

Det positive ved Formel Renault er, at selvom det måske ikke er helt billigt at anskaffe sig en racer, så er driften til gengæld forholdsvis billig. For yderligere at holde omkostningerne nede har Renault lavet det sådan at det faktisk bliver forbudt at køre i bilen på baner hvor der køres mesterskaber, undtaget er selvfølgelig ved race, og så ved tests som er arrangeret af Renault Sport.

Der er foreløbigt planlagt 9 løb i Europaserien i de såkaldte Super Racing Weekends. Derudover er der foreløbig planlagt 2 tests arrangeret af Renault Sport. Det er på Magny-Cours den 24 - 25. februar og på Monza den 1 - 2. marts. Det første løb bliver kørt på netop Monza og det sker i weekenden 27 - 28. marts. Eurosport bringer transmissioner fra alle løb, og mindst 3 bliver sendt live.

Dons