Skandinavisk Formel Renault serie på vej

Den svenske STCC organisation åbner døren på klem for en skandinavisk Formel Renault serie. I første omgang er der lagt op til 4 løb i Sverige og det samme i Danmark.

Formel Renault er på vej i en skandinavisk serie. Det sker hovedsagligt med den svenske STCC organisation som arrangører. Planen er at der skal køres 4 løb i Sverige og 4 i Danmark. Løbene skal køres som supportløb til henholdsvis STCC og DTC. Samtidigt er det blevet oplyst at Formel Ford forsætter i Sverige med 4 løb.

Staffan Svenby fra STCC forklarer:
"Vi er interesserede i en moderne og hurtigere formel bil. Klassen har kørt i Danmark i flere år og har kørt på bl.a. Knutstorp ved et par lejligheder. Der findes ca. 15 danske kørere. De har længe ønsket at køre på flere baner udenfor Danmark. Flere svenske kørere har indenfor de seneste år udvist interesse. Der arbejdes på at skabe en præmiepulje, men det er ikke klarlagt og sikkert endnu."

Kari Lethimäki:
"Jeg har forhåbninger om 4 eller 5 svenske biler. Ligeledes er der 2 finske kørere som er interesserede. Et startfelt på op i mod 20 biler er ikke urealistisk. Det giver tæt race, og publikum vil se en god formel klasse."

Ifølge de svenske arrangører er Formel Renault og Formel Ford lige. Dog er der forskelle alligevel. Sikkerhedsmæssigt er Formel Renault bilerne væsentligt mere sikre. En anden forskel er også den tilladte minimumsalder for kørerne. For Formel Ford er minimumsalderen 16 år og for Formel Renault 18 år.

I Sverige er det meningen at den skandinaviske Formel Renault serie skal køre som supportløb ligesom VEIDEC Trophy, S60 Challenge, Carrera Cup og Camaro løbene.

(Kilde: STCC.se)

Dons