Tommy Jespersen rystede Formel Renault eliten

En pole position i sit første Formel Renault løb - og tilmed efter kun to gange 20 minutters test af raceren.
Det var de facts som end ikke den største optimist i Team Castrol Århus Racing havde ventet, da man placerede Tommy Jespersen i teamets nyeste racer.

Med kun en uges varsel havde Tommy Jespersen fået chancen som gæstekører i Formel Renault for Team Castrol Århus Racing. Man havde haft travlt med at støbe et sæde til Tommy og tilpasse pedaler, gearstang o.s.v. inden to gange 20 minutters testkørsel skulle give indtryk omkring det at tøjle Formel raceren der er bygget i kulfiber og har 6-trins sekventiel gearkasse og 185HK til sine 480 kg.

Da lørdagens første tidtagning var kørt, havde Tommy Jespersen kvitteret med en flot pole position - hele 0,45 sekund hurtigere end anden hurtigste Tom Keller fra Luxembourg og den mesterskabsførende Philip Andersen.

Da Formel Renault racerne holdt klar på startgridden og startlyset skiftede fra rødt til grønt, lavede Tommy alt for meget hjulspin i starten og straks var både Philip Andersen og Tom Keller forbi Tommy inden første sving. "Jeg havde ikke øvet starter med raceren inden og sådan en 140mm. racerkobling var ikke nem". Men i front kunne Tommy ikke stille noget op mod Andersen og Keller. Tommy Jespersen mindskede godt nok afstanden til Tom Keller i løbets sidste halvdel, inden man stoppede løbet med rødt flag på grund af en grim ulykke for enden af den korte langside. To racere var kørt sammen og den ene lå "på hovedet", men heldigvis ingen personskade. Løbet blev stoppet 5 omgange tidligere end beregnet - men Tommy var yderst tilfreds med 3. pladsen i sit første Formel Renault løb - og med hele 7 sekunder ned til 4. pladsen.

Anden tidtagning fik Tommy lidt ned på jorden igen. Der var kun fart til 7. bedste Formel Renault tid. "Der var lavet nogle få ændringer på raceren, som desværre gav negativt resultat, men vi skal nok komme igen" sagde en skuffet Tommy efter weekendens anden tidtagning.


Tommy Jespersen havde en flot debut i Formel Renault 2000.
(Foto: Motorsporten.dk)

Da starten gik til weekendens andet løb, præsterede Tommy endnu en dårlig start og faldt ned som 9'er. Efterfølgende kom der fart på op gennem feltet og Tommy lå lige bag Jesper Lambertsen der var på 4. pladsen, da løbsledelsen indsatte pacecar på grund af en farlig placeret smadret racer. Løbet blev herefter afsluttet bag pacecar og Tommy Jespersen måtte tage til takke med 5. pladsen.

"Det var yderst spændende at være gæstekører, men jeg kunne godt have brugt noget mere testtid (til at øve starter..) - men weekenden har vist der bestemt er noget at arbejde med" sagde en tilfreds Tommy Jespersen.

Der er en chance for at Tommy vender tilbage som gæstekører i klassen senere på sæsonen.