Tom Keller brød dominansen

Philip Andersen begik en sjælden fejl
Der skulle en kørerfejl til førend at Philip Andersen måtte give slip på den fornemme sejrsrække. Tom Keller sikrede sig sejren i årets sjette løb, som igen bød på en hel del dramatik.

Heldigvis langt mindre alvorligt i forhold til lørdagens første heat, hvor Tom Pedersen blev sendt på en lufttur. Team Witch Craft fik ikke Pedersens racer klar, da remmen i motoren var gået - og det ville have krævet at motoren skal åbnes. Det er ikke tilladt at bryde plomberingen, så derfor måtte teamet trække Pedersens racer ud. Tom Keller havde ellers pole position, men igen var Philip Andersen hurtigst på aftrækkeren. Igennem første sving var det Andersen der havde taget fronten. Robert Björkman fik også en rimelig god start og kom hurtigt ind i en duel med Claus Madsen. Men på 3. omgang begik Andersen en mindre fejl. "Det var en dum kørerfejl, og jeg spinder i svinget. Da jeg så skal vende tilbage i løbet kan jeg se at Tom ikke lige ved hvilken vej han vil køre udenom mig. Vi rammer hinanden og så kan jeg ikke komme videre," siger Philip Andersen. "Jeg er selvfølgelig skuffet over at have lavet en sådan fejl, men heldigvis tog jeg så ikke Tom med ud," siger han videre.

Herefter kørte Tom Keller sit eget løb, mens der blev duelleret heftigt om andenpladsen mellem Claus Madsen og Robert Björkman. "Jeg kunne godt have været blevet to´er, men det lykkedes ikke. Under alle omstændigheder kunne jeg ikke have slået Tom i dag," siger svenskeren der ser frem til at få testet mere inden de kommende løb. Løbet blev - ligesom i går - stoppet før tid, da Allan Brøchner spandt af på publikumslangsiden og ramte dækmuren ved 'hoppet'. "Det var min egen fejl - jeg spandt af," sagde han.

Claus Madsen var også ganske godt tilfreds med weekenden. "Det var meget heldigt at Philip kørte af. Det har været en spændende weekend, men jeg har stadig meget at lære," siger Madsen der kører et par løb for at teste Århus Racings racer som Niels Dyhr ellers skal køre. "Niels har været meget moden og valgt at vente, så jeg tester og lærer raceren at kende," forklarer Madsen der ventes at overlade raceren til Dyhr ved sommerløbet. "Det har været svært at finde et set-up, men jeg måtte arbejde hårdt for at få den andenplads," sagde Madsen.


Tom Keller kørte sig til sin første sejr i år - men Andersen måtte udgå først
(Foto: Motorsporten.dk)

Men dagens mand var Tom Keller der kunne glæde sig over at blive den første til at få ram på Philip Andersen. "Jeg var meget heldig at Philip udgik, og at der ikke skete noget med min racer. Vi bankede dæk, så jeg var lidt bekymret. Men jeg holdt hovedet koldt og kørte roligt fra de andre," forklarede Keller efter løbet.

Heat 2 - Formel Renault

1. Tom Keller - 16m35,776 sek.
2. Claus Madsen + 2,784 sek.
3. Robert Björkman + 4,059 sek.
4. Jesper W. Lambertsen + 7,250 sek.
5. Tommy Jespersen + 9,396 sek.
6. Dennis Wounlund + 14,017 sek.
7. Bo Vejlund + 16,412 sek.

Læs mere:
Tidtagning + heat 1

Benji