Jesper Wulff Laursen alligevel ikke til VM

- for Formel Renault 2000 i England
Et wildcard til World Masters Finalen på Donnington-banen i England. Det var, hvad den 20-årige Jesper Wulff Laursen i lang tid håbede på. Den helt store chance, og på sigt genvejen til det alle racerkørere drømmer om - Formel 1.

Men i stedet fik stortalentet og 59 øvrige racerkører med troen på en finaleplads kun en meget lang næse.

De franske arrangører af World Masters Finalen i England besluttede nemlig helt at aflyse finalen med den begrundelse, at der var for mange, der ønskede at være med.

Franskmænd:
- Det lyder helt åndsvagt, at der kan være for mange. Men sådan lød argumentet. Der var 60, som ville være med og kun 30 pladser, derfor blev finalen aflyst. Jeg kan ikke forstå begrundelsen, men sådan er franskmænd åbenbart, siger Jesper Wulff Laursen.

Århusianeren er meget træt af beslutningen. Han stod på kandidatlisten til løbet, og havde derfor en rigtig god chance for at opnå et af de eftertragtede wildcards. Men det glippede altså, og samtidig er der ikke umiddelbart er udsigt til, at finalen vil blive kørt på et senere tidspunkt.

Nye udfordringer:
- Sådan lyder det i hvert fald ikke i øjeblikket. Jeg har forsøgt at finde ud af, hvad der skal ske. Men det er helt umuligt at få et svar ud af arrangørerne, siger Laursen.

Århusianeren håber stadig, at han får chancen, hvis løbet bliver til noget senere, men han er så småt ved at indstille sig på, at det ikke sker.

Men i stedet vil han søge andre udfordringer i udlandet.

- Hvis man vil nå noget som racerkører, skal man ud over have noget international rutine. Derfor håber jeg, at jeg næste sæson kan komme til at køre om det Det tyske Mesterskab, siger Jesper Wulff Laursen.

Bragt med tilladelse fra Århus Stiftstidende / Jan Schouby