Andersen vinder igen

Dramatisk Formel Renault-løb vundet af Andersen - Tom Pedersen slap mirakuløst fra stort uheld

Philip Andersen fortsatte sin dominans i Formel Renault, men sejren kom totalt til at stå i skyggen af Tom Pedersens uheld efter et sammenstød med Allan Brøchner. Tommy Jespersen overraskede ellers alt og alle ved at tage pole til første løb.

Tommy Jespersen havde ikke haft meget tid til at lære at køre Formel Renault. Ikke desto mindre var han den hurtigste kører ud af boksen da den første tidtagning blev kørt. Pole position til Jespersen - meget overraskende. "Jeg må da sige at det var meget overraskende men jeg er meget stolt over det," fortalte en glad Tommy Jespersen efter tidtagningen. Flere af de andre kørere klagede over at banen var meget glat - idet der blev kørt på en helt kold bane lørdag morgen klokken 9. "Men det er da stof til eftertanke for Philip," siger han med henvisning til den førende i Formel Renault-klassen. Philip Andersen følte selv at det ikke var helt optimalt, og det må siges idet han meget uvant skal starte som nummer 3!

For Team Witch Crafts nok bedste bud på en sejr og i hvert fald en plads på podiet, svenskeren Robert Björkman, gik det ikke helt så godt som han havde håbet. "Det var meget glat derude og banen var slet ikke som den havde været tidligere, så jeg måtte nøjes med en femteplads i klassen," fortalte han efter tidtagningen. "Men jeg føler vi er rigtig godt klar til den anden tidtagning," fortsatte han.

Her gik det dog ikke helt som forventet for Björkman, men det blev til en noget bedre placering, selvom den ikke var helt i top. Tom Keller kørte sig til pole position til sidst efter at Philip Andersen fik problemer med sin racer. Hans højre baghjulsophæng brød sammen, og derfor måtte han - inden de hurtige tider skulle fyres af - trække sig tilbage til formel-kørernes område. "Det var smadderærgerligt da det er indenfor disse 4-5 minutter at de hurtige tider bliver sat, og det skulle have været her at jeg satte den hurtige tid," fortalte Philip lige efter at han var steget ud af sin ødelagte racer. "Nu tager vi det som det kommer. Det første løb tager jeg stille og roligt, da jeg jo har masser af point og blot skal køre mig til nogle point. I det andet går jeg så efter sejren," siger han om strategien for de to løb.


En brækket wishbone gjode at Philip Andersen måtte trække sig i tidtagning
(Foto: Motorsporten.dk)

Den sejr kommer han i morgen til at kæmpe for mod sin holdkammerat Tom Keller. Ganske fornemt sikrede Claus Madsen sig en 3. plads ved den anden tidtagning foran Robert Björkman.

Andersen tog starten - Pedersen trillede

Tommy Jespersen fik dog ikke omsat sin pole position til en sejr, idet Philip Andersen præsterede endnu en fornem start og kørte sig i front, og der blev han foran Tom Keller og Jespersen løbet igennem. Løbet blev dog flaget af før tid efter at Allan Brøchner og Tom Pedersen i Lucas-svinget havde flettet. Deres udsendte stod i svinget og det var virkelig skræmmende at se Tom tage en tur i luften. Allan bremser lidt for sent - de to kørere rammer hinanden og Allan er kommet foran Tom med sit hjulpar og ved fletningen er det derfor Tom der kommer til at tage flyveturen. Her når han at ramme asfalten med raceren, og efterfølgende kunne der ses nogle dybe mærker i banen 10-12 cm. lange og 4-5 cm. dybe! Toms racer flipper rundt i luften og ender med bunden i vejret. Imens kommer Allan løbende til Tom for at få ham ud, men der går 30 sekunder inden de første officials og hjælpere når til Toms ødelagte racer.

Tom kommer ud af raceren og har heldigvis ikke slået noget, ej heller nakken - heldigvis! Men han var virkelig rystet efter den dramatiske lufttur som var total unødvendig. "Tom spandt lige foran mig og det er jo det der kan ske," sagde Tom Pedersen efter uheldet - og det var i sandhed en pæn forklaring! Der var kørt så meget af løbet at løbet kunne flages af - med endnu en sejr til Andersen. Men uheldet ville vi meget gerne have været foruden!

Tidtagning 1 - Formel Renault

1. Tommy Jespersen - 44,526 sek.
2. Tom Keller - 44,976 sek.
3. Philip Andersen - 45,139 sek.
4. Allan Brøchner - 45,912 sek.
5. Robert Bjørkman - 45,912 sek.
6. Jesper W. Lambertsen - 45,979 sek.
7. Dennis Woundlund - 46,568 sek.
8. Tom Keller - 46,820 sek.

Tidtagning 2 - Formel Renault

1. Tom Keller - 43,893 sek.
2. Philip Andersen - 43,949 sek.
3. Claus Madsen - 44,303 sek.
4. Robert Björkman - 44,514 sek.
5. Jesper W. Lambertsen - 44,784 sek.
6. Tommy Jespersen - 44,805 sek.
7. Allan Brøchner - 45,126 sek.
8. Dennis Wounlund - 45,514 sek.
9. Bo Vejlund - 45,655 sek.
10. Tom Pedersen - ingen tid

Heat 1 i Formel Renault

1. Philip Andersen - 11m15,885 sek.
2. Tom Keller - 11m22,534 sek.
3. Tommy Jespersen - 11m28,325 sek.
4. Claus Madsen - 11m35,044 sek.
5. Robert Björkman - 11m36,316 sek.
6. Jesper W. Lambertsen - 11m45,389 sek.
7. Bo Vejlund - 11m48,111 sek.
8. Dennis Wounlund - 11m53,404 sek.

Benji